Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/7/f/e/ggwconsortium.com/httpd.www/wp-content/plugins/types/vendor/toolset/types/embedded/includes/wpml.php on line 646 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/7/f/e/ggwconsortium.com/httpd.www/wp-content/plugins/types/vendor/toolset/types/embedded/includes/wpml.php on line 663 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/7/f/e/ggwconsortium.com/httpd.www/wp-content/themes/Divi/includes/builder/functions.php on line 5841 Visie GGW Consortium op de transitie in nieuwbouw en bestaande bouw

Visie

Duurzame transitie in de bouw

In de visie van GGW staat de bouw in Nederland aan de vooravond van een revolutie. Traditionele technieken worden in rap tempo vervangen door nieuwe, duurzame, energieneutrale en kostenbesparende oplossingen. Deze verbeteren ook nog eens het leefklimaat in en om het huis. Volgens de visie van GGW is het mogelijk om prettig te wonen, met minimaal onderhoud en met een lagere Total Cost of Ownership dan met traditionele bouwmethoden mogelijk is. Recente en in de nabije toekomst verwachte ontwikkelingen leveren allerlei kansen op voor belanghebbenden: gemeenten, woningcorporaties, projectontwikkelaars, bouwers, fabrikanten, onderzoek & onderwijs én niet in de laatste plaats voor de bewoners.

Plaatje visieToepassing van beschikbare bouwmethoden en – technieken maakt energieneutraal (of zelfs energiepositief) wonen mogelijk én verbetert de leefkwaliteit in en om huis. Dit kan worden bereikt tegen lagere kosten. Denk bijvoorbeeld aan het combineren van zonnedaken en lokale energieopslag met gasloze verwarming en oplaadpunten voor auto’s. Of iets minder bekend: de innovatieve opbouw van de gevel met een veel hogere isolatiewaarde dan gebruikelijk. Dit voorkomt in combinatie met infraroodverwarming de circulatie van huisstof. IR-verwarming voelt heel comfortabel aan en maakt ventileren met minimaal energieverlies mogelijk.

Door optimaal gebruik te maken van de mogelijkheden ontstaan volgens de visie van GGW totaaloplossingen die minder energie kosten, minder onderhoud vergen en als prettiger worden ervaren door bewoners. Bij een gelijkblijvende investering nemen de Total Costs of Ownership af door lagere gebruiks- en onderhoudskosten.

Om de duurzame transitie te kunnen organiseren, onderscheidt Gewoon Gezond Wonen zes werkgebieden (zie Aanpak): Producten, Advies, Ontwikkeling, Financieren, Bouw en Opleiding. Deze werkgebieden beïnvloeden elkaar: een wijziging in het ene werkgebied levert vaak een of meer wijzigingen in andere werkgebieden op.

Op ieder werkgebied werkt Gewoon Gezond Wonen met derde partijen samen. Deze samenwerking heeft gestalte gekregen in het Fieldlab Gewoon Gezond Wonen.

GGW streeft naar …

… Samenwerking met fabrikanten van innovatieve duurzame oplossingen

… Gezamenlijke research met onderwijsinstellingen en kennisinstituten

… Het opbouwen van een volledig duurzaam productportfolio met minimaal 25 jaar garantie

… Financieringsvormen met lange afschrijvingstermijnen

… Ontwikkelen van onderwijs- en trainingsprogramma’s voor duurzaam bouwen

… Omscholen en begeleiden van  medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt

… Stimuleren van de lokale economie en maatschappij