Financieren

Op zoek naar slimme manieren om verduurzaming te financieren?

GGD helpt bij het financieren van duurzame bouwprojectenen en het minimaliseren van de Total Cost of Ownership. Duurzaam bouwen vereist een aangepaste zienswijze op financiering, omdat een duurzame investering kosten reduceert en zichzelf soms helemaal – of meer dan – terugverdient tijdens de levensduur van het object. Wij kennen de weg in het oerwoud van subsidiemogelijkheden en snel ontwikkelende financieringsvormen. Graag bekijken we samen met u welke financiele oplossing het best aansluit op uw situatie en bemiddelen desgewenst met financiers.

Plan

Bouwprojecten

GGW beheert actief een portfolio van duurzame bouwinitiatieven. We zoeken naar nieuwbouwprojecten en mogelijkheden om bestaande bouw te verduurzamen. Met ons netwerk schatten we de haalbaarheid, winstgevendheid en financierbaarheid in. Vervolgens selecteren we financiers om kansrijke initiatieven te ondersteunen en dragen hier waar nodig zelf aan bij.

Concept

Conceptbegroting

Op basis van een gedegen conceptontwikkeling, bepalen we de business case en maken we de financiele behoeften en mogelijkheden van een project concreet. Op basis van een conceptbegroting brengen we de benodigde investering en Total Cost of Ownership in kaart. Hiermee onderbouwen we de financiele haalbaarheid van een concept.

Ontwerp

Financieringskansen

De optimale financieringsvorm verschilt per project en per situatie. Samen bekijken we wat mogelijk is en ‘goed voelt’. Waar nodig is werken we samen scenario’s uit en betrekken financieel experts. Desgewenst benaderen wij formal en informal investors, subsidieverstrekkers en/of kijken of we gebruik maken van vastgoedfondsen of andere mogelijkheden. Ook is het mogelijk dat GGW eigen kapitaal investeert.

Realisatie

Financiering

Afhankelijk van de gekozen samenwerking verzorgen wij aanvragen, bereiden besluitvorming voor of managen/monitoren we zelf projectbudgetten. HIermee vergemakkelijken wij procedures, nemen gemeenten, woningbouwcooperaties en projectontwikkelaars werk uit handen en verzorgen onafhankelijk toezicht. Eventuele afwijkingen worden vroegtijdig gesignaleerd en gerapporteerd.

Gebruik

Kostenbeheersing

Bij verduurzaming van het woningaanbod gaat optimaal woongenot hand in hand met kostenbeheersing. Duurzaam bouwen vereenvoudigt exploitatie en gebruik van woningen. GGW monitort de gebruikskosten en vertaalt deze waar mogelijk in financiƫle dienstverlening die het woongenot verder verhoogt en de Total Cost of Ownership verder verlaagt.

Onderhoud

Pay for use

Andere vormen van onderhoud bieden kansen voor alternatieve financieringsvormen. Waar traditioneel onderhoud vaak een min of meer onvoorspelbare extra kostenpost was, is dit tegenwoordig steeds meer een voorspelbare service die als vast periodiek bedrag in rekening wordt gebracht. Duurzame bouw leidt zo niet alleen tot een lagere Total Cost of Ownership, maar maakt ook ‘betaal voor gebruik’ constructies die de gebruiker meer financiele zekerheid bieden mogelijk.

Benieuwd hoe u de Total Cost of Ownership kunt reduceren en de daarvoor benodigde investering slim kunt financieren?