Bouwen

Wilt u een betaalbare, energiepositieve wijk bouwen?

GGW ontwerpt circulair, met minimaal verbruik en maximaal hergebruik van materialen. We maken gebruik van slimme prefab-constructies waardoor we in zeer korte tijd duurzame, hernieuwbare woningen kunnen bouwen. Onze prefab elementen hebben een zeer hoge isolatiewaarde en zijn reeds voorzien van bekabeling. Met dit bouwsysteem is het mogelijk woningen en andere gebouwen vooraf te produceren, waarbij heel veel ontwerpvrijheid bestaat. De woning is binnen enkele dagen – of zelfs op één dag – wind- en waterdicht te maken en kan op allerlei manieren op maat worden afgewerkt.

Plan

Bouwplanning

We plannen de totstandkoming van bouwtekeningen, energiebalans, productie van prefab-elementen, inkoop van materialen en systemen en de bouw zelf. Ook kijken we naar de infrastructuur op de bouwplaats en de benodigde apparatuur en mensen. Projecten worden in eigen beheer gebouwd, of samen met een gecertificeerd bouwbedrijf dat ervaring heeft met de gekozen bouwsystemen.

Concept

Bouwconcept

GGW heeft diverse concepten ontwikkeld voor vitaliteitswoningen, gezinswoningen en andere soorten gebouwen. Afhankelijk van de eisen en wensen kunnen deze op maat worden gemaakt voor een specifieke situatie. We stemmen samen met de klant de maatvoering en positionering optimaal af op de omgeving en kiezen een afwerking die aansluit op diens smaak en behoefte.

Ontwerp

Woningontwerp

Doordat GGW gebruik maakt van gestandaardiseerde componenten zijn woningen snel en tegen relatief lage kosten te ontwerpen en doorrekenen. Door de grote flexibiliteit in maatvoering en afwerking, leveren we feitelijk maatwerk tegen confectieprijzen. Het resultaat: een woning die in aanschaf is te vergelijken met een traditioneel ontwerp, maar met een aanzienlijk lagere Total Cost of Ownership en superieur woongenot.

Realisatie

Woningbouw

Desgewenst verzorgen wij de bouw tot en met oplevering en nazorg. Wij managen project, bouwplaats, leveranciers, vergunningverleners, bouwers en andere stakeholders. Onze ervaren projectmanagers hebben jarenlange ervaring in de bouw en weten hoe zij complexe bouwprojecten tot een goed einde moeten brengen. Door te werken met prefab-elementen minimaliseren we het transport van en naar de bouwplaats en besparen we kosten en uitstoot.

Gebruik

Energieneutraal

GGW bouwt woningen en gebouwen met duurzame, hernieuwbare materialen. De prefab-muurelementen hebben een zeer hoge isolatiewaarde en zijn reeds voorzien van bekabeling. Bovendien gebruiken we infraroodverwarming, die een hogere gevoelstemperatuur heeft dan staditionele verwarmingsmethoden. Het effect: minder energiekosten en minder CO2 uitstoot en meer woongenot.

Onderhoud

Woongenot

Door systematisch te kiezen voor materialen, installaties en systemen die minimaal 25 jaar probleemloos functioneren ontstaan woningen die minimaal onderhoud vereisen. Daarnaast ontwerpen we voor optimaal onderhoud, zodat eventueel onderhoud snel en effectief is uit te voeren. Bij voorkeur leveren wij woningen, waarbij onderhoud als service wordt aangeboden. Woningen waar u geen omkijken naar heeft: u kunt zich helemaal focussen op genieten.

Meer weten over ons baanbrekende duurzame bouwconcept?