Een eerste korte terugblik voor degenen die er niet bij konden zijn.
Wat een mooie dag, 10 april 2018. ’s Morgens vroeg rond 7.00 uur komt de kraan aan. Even later de eerste vrachtwagen met prefab-elementen en kozijnen. Dan wordt zorgvuldig het eerste prefab-element geplaatst en aan de binnenkant geschoord. Langzamerhand wordt het ook nog eens prachtig weer. Daarna verschijnen de overige elementen van de begane grond, die als lego-steentjes op hun plek worden gezet.

Rond 12.00 uur komen de eerste genodigden, maar dan is de begane grond, op de verdiepingsvloerelementen na, al klaar. Een onverwacht en leuk resultaat is dat er geanimeerde gesprekken ontstaan over duurzaamheid, circulariteit, energiepositief bouwen, toepassing van innovatieve producten zoals infraroodverwarming en doorstroomverwarmers, integraal ontwerp van wijken (inclusief wegen, zichtlijnen, centrale energieopslag), etc.
De heerlijke hamburgers en broodjes worst dragen hun steentje bij aan de positieve sfeer.