Hennis de Ridder licht in een interview met Cobouw toe waarom het zo waardeloos gaat in de bouw en hoe het beter kan, en móet. Bouwers hebben een hekel aan hem omdat ze profiteren van de ambachtelijkheid van het bouwproces. Er gaat heel veel fout en dat moet tegen extra kosten weer worden hersteld. Door in de fabriek bouwelementen te maken, Lego, en die op de bouwplaats te monteren, worden er minder fouten gemaakt en nemen de kosten af en de kwaliteit toe.

Hennis de Ridder

Met Lego kun je alles maken
Elk kind kan bouwen met Lego. Maar bouwers kunnen het niet. Samenwerken wordt gezien als de concurrentie slimmer maken. Informatie-uitwisseling is het hoogst haalbare. Dat moet anders. De bouw moet anders. GGW doet dat: prefab bouwen met een beperkt aantal elementen die niettemin veel ontwerpvrijheid toestaan. Uitdaging voor de architect, maar die moet ontwerpen wat de opdrachtgever wil. En die wil ergens wonen, of werken. Dat is de opgave!
Lees het artikel hier.